u-nimechchini-diki-papugi-zagrozhuyut-tsvitinnyu-magnoliy

У Німеччині дикі папуги загрожують цвітінню магнолій

 • 70894 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. У Німеччині дикі індійські кільчасті папуги об'їли дерева магнолій в Кельні. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

"Дикі папуги в Німеччині загрожують цвітінню магнолій. Ці магнолії в Кельні будуть обдерті, вірніше - об'їдені дикими німецькими папугами", - сказано у повідомленні.

Повідомляється, що Німеччина є батьківщиною для тисяч індійських кільчастих папуг. Вони з'явилися в країні багато років тому і пристосувалися до життя в тутешніх міських парках і околицях.

"В останні роки цілі банди цих пернатих істотно псують настрій любителям весняного пробудження природи - жадібно поїдають бутони на різних деревах - каштанів або магнолій. Якщо вони вже вибрали якесь з них для свого чергового бенкету, то в повній мірі насолодитися цвітінням тут вже навряд чи вийде - доведеться шукати місце, куди папуги ще не дісталися. Благо, що всі дерева залишити без бутонів вони все ж не можуть", - додали в ЗМІ.

Сказано, що в їжу папуги вживають плоди, квіти, листя, бруньки і кору близько півсотні рослин, які ростуть в Німеччині: як місцевих, так і завезених. Серед них - плющі, лісові і волоські горіхи, вишні, яблуні, сливи, клени, берези, каштани, ясени, шовковиці, тополі і модрини.

Нагадаємо, в Україні відкрили перший шкільний готель для комах.

Українські Національні Новини

Новини Світу