u-nimechchini-khochut-vvesti-obovyazkovu-zhinochu-kvotu-v-kerivnitstvi-kompaniy

У Німеччині хочуть ввести обов'язкову жіночу квоту в керівництві компаній

 • 11120 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. У Німеччині хочуть ввести обов'язкову жіночу квоту в керівництві компаній: якщо в ньому є три члена - серед них повинна бути хоча б одна жінка. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

"Якщо правління великої німецької компанії налічує більше трьох членів, як мінімум одним з них повинна бути жінка. Така норма закріплена в законі, схваленому в середу, 6 січня, урядом Німеччини. Тепер цей документ має розглянути бундестаг ", - повідомили в ЗМІ.

Сказано, що мету домогтися того, щоб жінки були більш широко представлені в керівництві компаній, німецькі політики поставили кілька років тому, але зрушення в цій області відбувалися дуже повільно. До сьогоднішнього дня гендерна квота діяла в країні лише в наглядових радах великих компаній. Для інших підприємств вона носила рекомендаційний характер.

"За словами міністра у справах сім'ї, людей похилого віку, жінок та молоді ФРН Франціски Гіффай, висококваліфіковані жінки збагачують професійне та економічне життя. У свою чергу міністр юстиції Німеччини Кристіне Ламбрехт вказала на те, що жінки в керівництві компаній зможуть створити там позитивну атмосферу і стати прикладом для інших жінок, а також сприяти кар'єрному зростанню представниць прекрасної статі. Як Гіффай, так і Ламбрехт підтримали ініціативу введення обов'язкових жіночих квот в керівництві компаній", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що на підтримку закону про обов'язкову гендерну квоту виступив і міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц, який претендуватиме на пост канцлера за результатами виборів в бундестаг у вересні.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зазначив, що за останні роки стало більше жінок в політиці і жінок-військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Новини Світу