u-nimechchini-khochut-zberegti-tranzit-gazu-cherez-ukrayinu-nezvazhayuchi-na-pivnichniy-potik-2

У Німеччині хочуть зберегти транзит газу через Україну, незважаючи на "Північний потік-2"

 • 11896 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Представник німецького уряду Штеффен Зайберт заявив, що попри дозвіл Данії на будівництво "Північного потоку-2", транзит газу через Україну повинен зберігатися. Про це повідомляє the New York Times, інформує УНН.

"Ми завжди говорили, що у "Північного потоку-2" є політичний аспект питання, і ми завжди говорили, що транзит газу через Україну повинен зберігатися в майбутньому", - заявив Зайберт.

Зайберт також відмітив, що німецька сторона обговорювала дане питання з російським президентом Володимиром Путіним позавчора. Також німецький представник наголосив, що ФРН надалі підтримуватиме тристоронні перемовини між Україною, Росією та Євросоюзом у питанні транзиту газу.

Як повідомлялося раніше, Данія надала дозвіл на завершення "Північного потоку-2". Копенгаген дав дозвіл на будівництво ділянки газопроводу “Північний потік-2”, що проходить по континентальному шельфу Данії в південному сході від острова Борнхольм в Балтійському морі.

В українському МЗС відреагували на дане рішення. Київ розраховує на тверду позицію ЄС у питанні повного поширення оновлених правил Третього енергетичного пакету на проект “Північний потік-2”.

Українські Національні Новини

Новини Світу