u-nimechchini-stavsya-blekaut-postrazhdali-100-tisyach-lyudey

У Німеччині стався блекаут: постраждали 100 тисяч людей

 • 1446919 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. У неділю, 29 січня, у районі Гарц у Німеччині близько чотирьох годин був збій в електропостачанні. За попередніми даними, крижаний дощ пошкодив лінію на підстанції, постраждало близько 100 тисяч осіб. Про це пише УНН, посилаючись на MDR.

Деталі

У значній частині району Гарц електрика зникла з вечора неділі. 

Зазначається, що зранку в понеділок в тисячах домогосподарств знову зникло світло. Ситуаційний центр місцевого уряду опублікував чергове повідомлення про небезпеку. У повідомленні зазначалося, що неможливо передбачити, коли постачання можна буде відновити.

За даними мережевого оператора Avacon, електропостачання знову зникло в районі Бланкенбург-Хальберштадт, через що постраждало близько 4500 споживачів. Користувачі повідомили в соціальних мережах, що світло також зникло у Вернігероде та Хальберштадті. Як повідомляє Avacon, збій мають усунути протягом доби.

Окрім цього, через збій постраждала мережа стільникового зв’язку, інтернет-мережа частково вийшли з ладу. У надзвичайних ситуаціях людям порекомендували звертатися до місцевої пожежної охорони, а також повідомили, що будуть створені прихистки.

Нагадаємо

За даними місцевих ЗМІ, снігопади, які пройшли в країнах Європи 21 січня, спровокували ДТП у Німеччині та знеструмлення у Польщі.

Українські Національні Новини

Новини Світу