u-nimechchini-tisyachi-lyudey-viyshli-na-aktsiyi-proti-rasizmu

У Німеччині тисячі людей вийшли на акції проти расизму

 • 13952 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. У Німеччині в неділю, 14 червня, на вулиці міст тисячі людей вийшли на акції проти расизму та соціальної нерівності. В десяти містах люди вишукалися в живі ланцюги, утворивши "стрічки солідарності". Через дотримання правил дистанціювання в деяких містах ці ланцюги розтягнулися на кілометри. Про це пише УНН спираючись на дані агенції новин AFP та DW.

У Берліні, за даними організаторів, у акції взяли участь до 20 тисяч людей, поліція повідомила про вісім тисяч учасників. Ланцюг з демонстрантів розтягнувся на понад дев'ять кілометрів від Бранденбурзьких воріт до району Нойкельн.

Учасники демонстрації тримали транспаранти з написами "Black Lives Matter" та "Більше грошей на освіту". Акція відбулася мирно, її учасники дотримувалися дистанції та мали на обличчях маски, повідомив представник поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лондоні затримали близько сотні людей після зіткнень на акції протесту

Акції за участі тисяч людей відбулися також в Лейпцигу, Гамбурзі, Фрайбурзі, Хемніці, Детмольді, Плауені, Мюнстері, Гейслінгені та Пассау. Зокрема, в Гамбурзі на демонстрацію вийшло близько 500 людей, повідомила агенція новин dpa.

"Зараз визначається шлях розвитку. У нас є право голосу, коли вирішується, як формуватиметься відкрите і солідарне суспільство в майбутньому", - завила представниця організаторів акції з альянсу Unteilbar ("Неподільні". - Ред.) Анна Шпанґенберґ.

Нагадаємо, У Франції та Великобританії виникли сутички під час акцій проти расизму.

Українські Національні Новини

Новини Світу