u-nimechchini-vidkrivsya-ukrayinskiy-osvitniy-khab-chomu-tse-tak-vazhlivo

У Німеччині відкрився український освітній хаб: чому це важливо

 • 333700 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. В німецькому Лейпцигу розпочав роботу український освітній хаб. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України, пише УНН.

Цитата

«Місія мережі українських освітніх хабів за кордоном - надати можливість нашим дітям продовжити навчатись за українською державною програмою, а їхнім батькам – опанувати найзатребуваніші навички на ринку праці задля подальшого працевлаштування. Саме тому цей проєкт був визначений пріоритетним у сфері освіти під час війни», - наголосив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Деталі

Українців в освітньому хабі Німеччини чекає багато корисних та цікавих можливостей:

  • навчання за українською програмою; оволодіння IT-професіями та найзатребуванішими навичками на ринку праці (soft skills);
  • навчання українській, німецькій та англійській мовам;
  • визначення професії у відповідності власним здібностям за допомогою штучного інтелекту;
  • дізнатись про особливості проживання в Німеччині;
  • сприяння у працевлаштуванні;
  • екскурсії та змістовний відпочинок.

Як зазначається, усі заходи - безкоштовні.

«Наразі відкрито 16 освітніх хабів як в Україні, так і в інших країнах, зокрема у Польщі, Словаччині, Угорщині, Чехії, Болгарії, Швейцарії та Великій Британії і ось сьогодні – у Німеччині», - заявила координаторка українських освітніх хабів, виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

За її словами, робота щодо розширення мережі освітніх хабів в країнах, де нині перебувають українці через війну, яку розв’язала рф, буде продовжена.

Доповнення 

Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет в ефірі національного телемарафону повідомив, що наразі за кордоном перебуває понад 488 тисяч українських школярів.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном