u-nimechchini-viyskoviy-pogrozhuvav-vladi-cherez-zakhodi-borotbi-z-covid-19-yogo-zatrimali

У Німеччині військовий погрожував владі через заходи боротьби з COVID-19: його затримали

 • 14749 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Поліція Мюнхена у ФРН у четвер затримала солдата збройних сил Німеччини, який раніше опублікував відео з погрозами на адресу влади країни через заходи боротьби з COVID-19. Про це повідомило головне поліцейське управління Південної Верхньої Баварії, пише УНН.

Цитата:

"Правоохоронці заарештували в центрі Мюнхена солдата Бундесверу, який підозрюється в публічному заклику до скоєння злочинів", - сказано в повідомленні в Twitter.

Деталі

За даними ЗМІ, зокрема DW, раніше в Інтернеті був розміщений відеоролик тривалістю близько хвилини, у якому чоловік у військовій формі, який називає себе обер-фельдфебелем, вимагає скасування обмежень, введених урядом Німеччини у зв'язку з поширенням коронавірусу, а також обов'язкової для медичних працівників і військовослужбовців вакцинації від COVID-19.

"Це попередження", - сказав він, давши владі час "до завтра", щоб вони озвучили свою позицію. У тексті під відео йдеться, що "солдати готові до діалогу до 16:00 завтрашнього дня".

При цьому повідомляється, що чоловік не пояснив, який день мається на увазі або в чому полягають погрози.

Раніше Міністерство оборони ФРН опублікувало заяву з приводу ролика, що поширився.

"Наразі в мережі шириться відео передбачуваного солдата, яким тут часто діляться. Воно містить неприйнятні погрози верховенству закону. Наслідки цього вже перевіряються", - сказано в повідомленні відомства в Twitter.

Що було раніше

УНН писав про те, що раніше цього тижня в Німеччині пройшли запеклі протести проти обмежень, введених для боротьби з COVID-19.

Доповнення

Протести в Німеччині відбуваються, коли Європу поглинув сплеск нових випадків коронавірусу напередодні новорічних свят.

Рівень вакцинації Німеччини відстає від сусідів із Західної Європи: 70,9% населення отримали обидві дози. Рівень вакцинації в Саксонії, який становить 63%, є найнижчим серед усіх німецьких земель. Органи охорони здоров'я Німеччини заявили, що потрібно вакцинувати більше людей, щоб захистити країну від нової хвилі випадків захворювання, викликаної збільшенням випадків варіанту Omicron в Європі під час курортного сезону.

Раніше цього місяця Німеччина запровадила загальнонаціональний карантин для невакцинованих людей, заборонивши їм доступ до всіх підприємств, крім найважливіших. Новий канцлер Олаф Шольц підтримує обов'язкові щеплення і хоче, щоб законопроект був проголосований в парламенті в кінці лютого. На початку січня має відбутися засідання парламенту, щоб почати обговорення.

Українські Національні Новини

Новини Світу