u-nimechchini-vodiy-navmisno-vyikhav-u-natovp-chetvero-postrazhdalikh

У Німеччині авто в’їхало у натовп: четверо постраждалих

 • 10039 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. У німецькому місті Ботроп водій на авто навмисно в’їхав у натовп, у результаті чого 4 осіб отримали поранення. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters. 

Повідомляється, що водій, який втік з місця події, вигукував расистські вислови, коли його згодом затримали. Підозрюваним виявився 50-річний німець. Його дії розцінюють як прояв національної нетерпимості.

"Слідчі підозрюють, що це був навмисний напад, що може бути пов’язаний з ксенофобськими поглядами водія. Також слідчі мають попередню інформацію про психічні розлади у водія", - розповіли у місцевій поліції.

Прес-служба поліції зазначає, що серед постраждалих є громадяни Сирії та Афганістану. Наразі один з постраждалих перебуває у лікарні.

Атака відбулась після опівночі на багатолюдній площі міста Ботроп.

Повідомляється, що до цього водій намагався збити іншого пішохода, та йому вдалося втекти. Водій також хотів збити людей на автобусній зупинці, коли втікав після атаки на площі.

Нагадаємо, 19 грудня 2016 року в Берліні стався теракт – водій вантажівки в’їхав у натовп на різдвяному ярмарку в Берліні. Кількість загиблих сягнула 12 осіб.

Виконавцем теракту виявився уродженець Тунісу Аніс Амрі. Він був вбитий під час спроби затримання у Італії. Відповідальність за теракт взяло терористичне угруповання "Ісламська держава".

Раніше УНН повідомляв, що у центрі Токіо автомобіль в'їхав у натовп пішоходів. Поранення отримали щонайменше вісім осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу