u-nimechchini-zayavili-pro-bazhannya-provesti-samit-schodo-situatsiyi-u-siriyi

У Німеччині заявили про бажання провести саміт щодо ситуації у Сирії

 • 8964 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель сподівається, що наступного місяця вона буде разом з лідерами Туреччини, Росії та Франції обговорювати ситуацію в Сирії, зокрема у регіоні Ідліб. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Washington Post.

"Ми виступаємо за те, щоб відбулася чотиристороння зустріч, оскільки ситуація все ще нестабільна. Президент Туреччини, російський президент, президент Франції і я. Ми прагнемо зробити це в жовтні", - сказала канцлер на спільній прес-конференції президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у п'ятницю, яка була проведена після двосторонньої зустрічі зазначених політиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За місяць в Сирії незаконно затримали майже 700 осіб

Як повідомляв УНН, режим Башара Асада і його прихильники продовжують завдавати артилерійські удари по зоні деескалації в сирійському Ідлібі, попри досягнуту домовленість про припинення вогню.

Довідка УНН: Війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах.

За даними ООН, в ході конфлікту загинуло понад 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені покинути свої будинки. 4,8 мільйона чоловік знайшли притулок за межами країни.

Нагадаємо, в серпні 2018 року в Сирії вбито 391 мирного жителя, в тому числі 66 дітей і 37 жінок.

Українські Національні Новини

Новини Світу