u-nimechchyni-deputaty-zaklykaly-sholtsa-vrehuliuvaty-rozbizhnosti-z-makronom

У Німеччині депутати закликали Шольца врегулювати розбіжності з Макроном

 • 28643 переглядiв

Німецькі депутати закликають канцлера Шольца вирішити розбіжності з президентом Франції Макроном і зміцнити франко-німецькі відносини "з огляду на складну безпекову ситуацію".

Напередодні зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском, яка відбудеться сьогодні, політики з ХДС/ХСС і партії "Зелені" закликали канцлера ФРН Олафа Шольца виправити зіпсовані франко-німецькі відносини. Про це пише німецька  служба новин Tagesschau, передає УНН

"Франко-німецькі відносини ніколи не були в такому поганому стані, як зараз. Очевидна відсутність у федерального канцлера бажання просувати Європу вперед разом із Францією просто шокує", - заявив експерт із зовнішньої політики ХДС Армін Лаше. 

Політик "Зелених" і голова комітету Бундестагу з європейських справ Антон Хофрайтер також закликав федерального канцлера врегулювати розбіжності з Макроном. 

"Я очікую, що канцлер Шольц використає цю зустріч, щоб згладити протиріччя між ним і Макроном. ЄС повинен діяти як єдине ціле з огляду на складну безпекову ситуацію", - вказав Хофрайтер. 

На зустрічі лідерів "Веймарського трикутника" (Франції, Німеччини та Польщі) в Берліні в п'ятницю обговорюватимуть допомогу Україні. За словами канцлера ФРН Олафа Шольца, країни повинні зробити все можливе для більшої підтримки України. 

Туск напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника: "менше слів, більше боєприпасів"15.03.24, 13:23 • [views_0]