u-nkrekp-zayavlyayut-scho-na-nikh-vsi-tisnut

У НКРЕКП заявляють, що на них всі тиснуть

 • 12870 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг заявила, що на неї тиснуть народні обранці Верховної Ради, повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу компанії.

"Члени Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у повному складі звернулися із заявою до Державного бюро розслідувань про незаконний вплив групи народних депутатів на діяльність Регулятора з метою перешкодити виконанню ними службових обов’язків та добитися прийняття незаконних рішень", - заявили в НКРЕКП.

Водночас народні депутати в рамках ТСК (тимчасово слідчої комісії) з’ясували, що голова НКРЕКП Валерій Тарасюк має власний сімейний енергетичний бізнес та регулярно відвідує Російську Федерацію. З відповідними матеріалами вони також звернулися до правоохоронців.

"З’ясовуємо також: з ким в столиці держави-агресора проводив зустрічі керівник НКРЕКП 19-20 грудня 2019 року? Чи обговорювалися на цих зустрічах поставки електричної енергії в Україну?", - зазначив Валентин Наливайченко, додаючи, що відкрите розслідування парламентської ТСК щодо вищого керівництва НКРЕКП знаходиться в активній стадії.

Також в НКРЕКП нещодавно скаржилися на тиск щодо підняття ставок дохідності на старі активи обленерго до 6%. Водночас у Європейській бізнес асоціаціі позицію НКРЕКП розкритикували і заявили, що встановлені НКРЕКП занижені ставки в розмірі 3% не дозволяють модернізувати електромережі, що призводить до втрат електроенергії і аварій на лініях.

Наприкінці вересня очолювана Президентом Володимиром Зеленським Нацрада реформ також вказала на занизькі розрахунки НКРЕКП ставок в розмірі 3% і вирішила підняти їх до 6%. В НКРЕКП і це розцінили як тиск.

Раніше УНН повідомляв, що НКРЕКП схвалила проект рішення стосовно підняття тарифу на передачу електроенергії для НЕК "Укренерго" на 30%, з чинного 240,23 грн - до 312,76 грн за МВт-год з 1 грудня 2020 року.

Українські Національні Новини

Економіка