u-noviy-kakhovtsi-okupanti-vzyali-u-polon-direktoriv-dvokh-litseyiv

У Новій Каховці окупанти взяли у полон директорів двох ліцеїв

 • 158125 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. На Херсонщині зріс тиск на освітян зі сторони окупантів. У Новій Каховці представники взяли до полону директорів ліцеїв №3 і №2. Про це у Telegram повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає УНН.

Цитата

"На Херсонщині зріс тиск на освітян зі сторони окупантів. У Новій Каховці представники взяли до полону директорів ліцеїв №3 і №2 Ірину Дубас та Оксану Якубову. Нині про їх стан та місцезнаходження нічого не відомо", - написав голова ОВА.

Додамо

Крім того, за словами Янушевича, триває залякування батьків, які відмовляються віддавати дітей у захоплені школи та дитячі садочки.

Окупанти погрожують штрафами та конфіскацією майна, а тим хто привів дітей на так зване “навчання” пропонують 4 тис. рублів за кожного школяра. Проте охочих дуже мало. У Новій Каховці на відкриття дитсадка “Івонька” привели лише одну дитину – сина працівниці садка. Інші батьки віддавати своїх дітей в цей садок відмовилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проводять обшуки та перевірки: окупанти на Херсонщині посилюють фільтраційні заходи напередодні Дня незалежності України

Українські Національні Новини

Суспільство