u-novograd-volinskomu-ditina-znayshla-granatu-pid-chas-progulyanki-z-sobakoyu

На Житомирщині дитина знайшла гранату під час прогулянки з собакою

 • 17493 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. У Новоград-Волинську на Житомирщині хлопчик приблизно 10-річного віку під час прогулянки з собакою знайшов гранату, яку знищили рятувальники. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр ДСНС у Житомирській області.

"3 червня група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини знищили два вибухонебезпечні предмети часів минулих війн, знайдені у Новоград-Волинському районі. Зокрема, один із боєприпасів виявлений у самому райцентрі. Під час прогулянки із собакою неподалік залізничних колій, хлопчик, орієнтовно 10-річного віку, помітив у смітті чеку гранати. Дитина розповіла про знахідку родичам, які й викликали рятувальників", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оглянувши небезпечний предмет, фахівці ДСНС ідентифікували його як ручну гранату Ф-1.

"А в селі Наталівка місцеві мешканці знайшли протитанкову міну біля місцевого ставка. Також напередодні піротехніки області знищили ще два артилерійські снаряди, виявлені громадянами на відкритих територіях у селах Малий Браталів та Панасівка Любарського району", - додали у ДСНС.

Нагадаємо, у Львові на вул. Землеробній, 6, біля приватного будинку, виявлено 75-мм артснаряд часів Другої світової війни.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП