u-novonarodzhenoyi-viyavilisya-antitila-pislya-vaktsinatsiyi-materi-vid-covid-19-pid-chas-vagitnosti

У новонародженої виявилися антитіла після вакцинації матері від COVID-19 під час вагітності

 • 17322 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. У новонародженого немовляти виявилися антитіла до коронавірусу, які утворилися в результаті вакцинації від COVID-19 його матері під час вагітності. Про це пише УНН з посиланням на онлайн-видання KMOV4.

Так, американка вакцинувалася від COVID-19 під час вагітності за рекомендацією медиків: наслідки та ризики від інфікування коронавірусом для неї у багато разів перекривали всі ймовірні ризики від щеплення.

Цитата:

"Вагітні жінки, які отримують вакцину, не тільки захищені самі, а й доведено, що антитіла, які виробляються, залишаються з дитиною. Ми знаходимо їх в пуповинній крові, ми знаходимо їх у немовлят, так що ми отримуємо тут як би два в одному: у нас є захист для мами і, щонайменше, тимчасовий захист для дитини", - пояснив акушер-гінеколог в Mercy Clinic Women's Health доктор Грегорі Поттс.

Відзначимо, що перевірити імунну відповідь свого організму і, зокрема, реакцію на вакцину від COVID-19 і її якість можна за допомогою ІФА-тесту на поствакцинальний імунітет, розроблений українськими вченими.

Раніше лікар-інфекціоніст Ігор Гайдук пояснив, чому рекомендує здавати тест на імунітет до COVID-19 після вакцинації, а також на питання може відповісти перевірка поствакцинальних антитіл.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленському не довіряють понад 60% громадян - опитування

     • 26158 переглядiв