u-nszu-sprostuvali-mifi-schodo-zvilnennya-medpersonalu

У НСЗУ спростували міфи щодо звільнення медперсоналу

 • 15443 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. У Національній службі здоров’я записали відео, де розвінчуються основні міфи щодо звільнення медперсоналу в Україні. У відео стверджують, що місцева влада не зацікавлена у звільненні медпрацівників, передає кореспондент УНН.

“Через те, що майже тисяча лікарень не доотримають гроші, звільнять 50 тисяч медпрацівників” - ці дані не відповідають дійсності", - стверджують в НСЗУ.

Адже за набір персоналу, його скорочення і звільнення відповідає місцева влада, і навряд чи вона зацікавлена залишити мешканців свого регіону без доступу до медичної допомоги.

"Лікарям та медичним сестрам, які володіють фаховими знаннями і мають бажання працювати, завжди є місце у системі охорони здоров’я. Тим більше, зараз - в умовах пандемії", - вважають в службі здоров’я.

В НСЗУ також зазначили, що ЗМІ інколи вказує невірну інформацію про кількість звільненого медперсоналу та їхній вік, у той час як це можуть бути лікарі пенсійного віку з усього кількома робочими годинами на місяць.

Раніше УНН писав, що в Україні на сьогодні майже 20% від усіх, хто має коронавірусне захворювання — це медичні працівники.

Українські Національні Новини

Політика