u-nyu-yorku-virishili-testuvati-na-koronavirus-i-grip-navit-mertvikh

У Нью-Йорку вирішили тестувати на коронавірус і грип навіть мертвих

 • 11822 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. З наближенням осені влада американського штату Нью-Йорк ухвалила рішення розширити масштаби тестування громадян на коронавірус і звичайний грип, включаючи померлих, якщо їх смерть була пов'язана з респіраторним захворюванням, яке не було підтверджено. Про це пише The New York Times, передає УНН.

У департаменті охорони здоров'я штату вважають, що такі правила забезпечать максимально точні дані про смертність від COVID-19 і звичайного грипу.

"Такі правила забезпечать нам максимально точні дані про смертність, оскільки ми продовжуємо боротися з COVID-19 під час підготовки до сезону грипу", - заявив уповноважений з питань охорони здоров'я штату доктор Говард Цукер.

В осінній період такі симптоми, як кашель, жар і озноб, самі по собі не допоможуть відрізнити COVID-19 від схожих випадків грипу, пише видання. Це означає, що регулярне тестування на обидва віруси стає дуже важливим.

"Тестувати будуть померлих у лікарнях пацієнтів, а також тіла, що перебувають у похоронних розпорядників або медекспертів. Результати цих тестів можуть допомогти працівникам охорони здоров'я відстежити поширеність обох видів інфекцій, а також вказати, чи слід попереджати близьких родичів померлого про те, що їм, можливо, знадобиться пройти карантин", - пише видання.

Люди повинні знати, хто з їхнього оточення був хворий, аргументує ініціативу доктор Валері Фітцх'ю, патологоанатом Медичної школи в Нью-Джерсі.

Нагадаємо, важко хворих "ковід"-пацієнтів у США рятують плазмою вже перехворілих вірусом. Такий метод лікування демонструє високу позитивну результативність. Зокрема, відсоток смертності хворих коронавірусом знизився на 35%.

В Україні ж щодо такого методу лікування - "антиковідною" плазмою - поки так і не визначилися. Причини в МОЗ поки не пояснюють.

Однак, незважаючи на заборону переливати плазму, її все ж планують збирати в українських донорів і тестувати на антитіла до "ковід".

У національній службі крові, яка, власне, і відбирає кров донорів і виробляє плазму, про реальні наміри влади щодо "антиковідної" плазми поки тільки здогадуються. Там кажуть, що фахівців служби крові до професійної дискусії не залучають, усе відбувається досить кулуарно.

Також там не виключають, що українську "антиковідну" плазму можуть збирати на експорт в інші країни.

"Все, як завжди - йде кулуарно. Ми спілкуємося, і тому всю інформацію я маю, проте неформально. А щоб зібрати або отримати думку керівників служби крові України, наприклад, нас до цього не залучають, бо приватний сектор "пресує" МОЗ та службу громадського здоров'я", - розповів УНН з цього приводу головний лікар Харківського обласного центру служби крові Вадим Яворський.

Українські Національні Новини

Новини Світу