u-oos-zminili-komanduvacha

В ООС змінили командувача

 • 18974 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Новим командувачем Операції Об'єднаних сил став Олександр Сирський. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко, передає УНН. 

"Прийняв рішення призначити на посаду Командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського. Він пройшов усі командні посади, від командира взводу до заступника начальника Генерального штабу ЗСУ", - повідомив Президент. 

До війни у Донецькій та Луганській областях україни - у 2000-х роках - командував 72 бригадою.

А безпосередньо перед початком конфлікту на Донбасі був першим заступником начальника Головного командного центру ЗСУ. 

З початком бойових дій Олександр Сирський був начальником штабу АТО.

Варто відзначити, що у 2015 року Сирський займав посаду начальника штабу – першого заступника керівника Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Був одним з головних командирів сил АТО під час боїв за Дебальцеве взимку 2015 року, був причетний до керування боями у Вуглегірську, селі Рідкодуб та невдалої спроби відбити Логвинове.

Як повідомляв УНН, в Україні до вечора можуть змінити командувача ООС

Нагадаємо, 16 березня 2019 року Президент України Петро Порошенко призначив командувачем Об'єднаних сил на Сході України генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Перед командувачем об’єднаних сил було поставлено завдання укріпити Збройні сили настільки, щоби вони були не лише обороноздатними, а й спроможними звільнити окуповані території.

Українські Національні Новини

Політика