u-parizhi-ekoaktivisti-zablokuvali-diloviy-kvartal

У Парижі екоактивісти заблокували діловий квартал

 • 7922 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. У Парижі сотні активістів із захисту навколишнього середовища заблокували вхід в офісні будівлі в діловому кварталі La défense ("Ля Дефанс"), повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

Повідомляється, що в результаті протестів співробітники фінансового конгломерату Societe Generale, державної енергогенеруючої комнпаіі EDF і нафтогазової компанії Total не змогли потрапити на роботу. Головний організатор акції громадянської непокори рух Greenpeace називає ці компанії рушійним фактором глобального потепління.

Маніфестація пройшла в рамках серії акцій руху "Бунту вимираючих". Крім Greenpeace, в її організації взяли участь рух ANV-COP21 і les Amis de la Terre. Вони заявляють, що ця акція громадянської непокори, спрямована на захист клімату, стала наймасовішою в історії Франції.

Демонстранти також виступили проти політики президента Еммануеля Макрона і уряду Франції. У відповідь міністр екологічних перетворень Франції Франсуа де Рюжі заявив, що в демонстрації взяли участь радикально налаштовані активісти, які помилилися у виборі ворога.

Нагадаємо, в Лондоні затримали понад 500 учасників екологічної акції протесту.

Українські Національні Новини

Новини Світу