u-parlamenti-gruziyi-biyka-deputat-zayavila-scho-yiyi-vidalili-iz-zasidannya-za-plakat-pro-russkiy-korabl

У парламенті Грузії бійка: депутат заявила, що її видалили із засідання за плакат про "русскій корабль"

 • 1519871 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. У Грузії депутати парламенту влаштували бійку під час розгляду законопроєкту про іноагентів, повідомляє "Новости Грузия", пише УНН.

Деталі

Як зазначено, засідання комітету парламенту Грузії з правових питань, де заявлено обговорення проєктів закону про іноагента, розпочалося з сутичок між депутатами.

Момент бійки між головою Єдиного Національного руху Леваном Хабеішвілі та головою комітету, депутатом від правлячої партії «Грузинська мрія» Анрі Оханашвілі потрапив на відео.

Частину опозиційних депутатів було вилучено із зали, частина покинули її самі на знак протесту.

Депутат Хатуна Самнідзе заявила, що її видалили зі слухань законопроекту про іноагентів за плакат про російський корабель.

//

Депутати від опозиції вивісили з вікон парламенту прапори Грузії та Євросоюзу, висловлюючи солідарність з акцією протесту громадських активістів, яка проходить на вулиці.

Слухання двох варіантів майбутнього закону відбуваються в юридичному комітеті, після того, як їх схвалили в п'ятницю комітети оборони і з міжнародних зв'язків.

Біля будівлі парламенту багато поліції. Запроваджено обмежений допуск у будівлю. Учасники акції, які протестували з боку проспекту Руставелі, перемістилися до входу з верхнього боку будівлі. Головне гасло — «Ні російському закону в Грузії».

Багато плакатів із зображенням путіна та Іраклія Кобахідзе — голови правлячої партії Грузії, яка підтримує ухвалення закону про іноагентів.

Доповнення

Посол ЄС Павел Герчинський заявив, що ця ініціатива суперечить щонайменше двом із 12 рекомендацій для набуття статусу кандидата в ЄС. Серйозне занепокоєння уже кілька разів висловив Держдеп США. Кілька сотень НУО та ЗМІ Грузії підписали заяву проти ухвалення в Грузії подібного закону.

Українські Національні Новини

Новини Світу