u-parlamenti-shvetsiyi-khochut-zupiniti-pivnichniy-potik-2

У парламенті Швеції хочуть зупинити "Північний потік-2"

 • 9657 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Всі парламентські партії Швеції хочуть зупинити спірний російський проект газопроводу "Північний потік-2", який планується побудувати на дні Балтійського моря. Про це УНН повідомляє з посиланням на Sveriges Radio.

"Північний потік-2" - це погана пропозиція, як з точки зору енергетичної політики, так і з точки зору політики в галузі навколишнього середовища і безпеки... Для зупинки цього проекту будуть використані всі наявні інструменти", - заявила представник шведської консервативної партії Moderaterna Карін Енстрьом.

На думку членів шведського парламенту, є кілька причин протистояти новому проекту газопроводу. ЄС хоче збільшити частку екологічно чистої відновлюваної енергії. Залежність від викопного газу веде в протилежному напрямку.

Крім того, йдеться про політику безпеки. Шведські партії не хочуть бачити збільшення російської діяльність так близько до шведського узбережжя.

"Росія не дотримується міжнародного права. Ми бачили це в Грузії, бачили в Україні і на півострові Крим. Тому важливо знайти інші способи, .. а не залежати від Росії", - зазначив євродепутат від шведської партії християнських демократів Ларс Адактуссон.

Наразі, як зазначається, Європейській комісії запропонували зміни у законодавство щодо газопроводів з метою зупинити "Північний потік-2".

Нагадаємо, у Фінляндії почалося прокладання газопроводу "Північний потік-2", газопровід, яким газ повинен постачатися з Росії до Німеччини в обхід України.

Українські Національні Новини

Новини Світу