u-parlamenti-velikoyi-britaniyi-skhvalili-plan-schodo-brexit

У парламенті Великої Британії схвалили план щодо Brexit

 • 13135 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Нижня палата британського парламенту у вівторок ухвалила план з виходу Великої Британії з Євросоюзу (Brexit) з 324 голосами "за" і 298 "проти". Про це УНН повідомляє з посиланням на Deutsche Welle.

Таким чином, як зазначається, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей домоглася підтримки, але була змушена піти на поступки противникам Brexit у лавах Консервативної партії, яку представляє. У результаті парламент отримає більше контролю за процесом виходу Сполученого Королівства з ЄС. У той час як деякі британські політики хотіли б зберегти тісні зв'язки з Брюсселем, інші наполягають на якомога максимальному віддаленні країни від Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський міністр закликав парламентарів не підривати хід переговорів щодо Brexit

Для Терези Мей результати нинішнього голосування досить обнадійливими. Очільниця британського уряду перебуває під величезним тиском з різних сторін. Після парламентських виборів у 2017 році, за підсумками яких Мей збиралася отримати значну перевагу для переговорів щодо Brexit, консерватори мають у своєму розпорядженні мінімальну більшість у палаті представників, пише видання.

Перехідний період, під час якого Лондон і Брюссель домовлятимуться про майбутнє партнерство, почнеться після офіційного виходу Великої Британії з ЄС у березні 2019 року і триватиме 21 місяць. Протягом цього часу британська сторона не зможе брати участь в ухваленні рішень, але продовжить дотримуватися правил ЄС, вносити внески в його бюджет і визнавати рішення Суду ЄС. Крім того, Лондон залишиться учасником загальноєвропейського ринку і Митного союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон попередив про кризу Brexit

Дебати щодо Brexit у нижній палаті британського парламенту продовжаться у середу. Голосуватимуться положення про дію права ЄС на території королівства, а також закон про мита. Раніше британський уряд запропонував, щоб усе Сполучене Королівство, а не лише Північна Ірландія, могло дотримуватися до кінця 2021 року митних правил ЄС. Але ЄС розкритикував цей план, зазначивши, що він його не влаштовує.

Як повідомляв УНН, британський міністр у справах Brexit розробив компромісний план щодо кордону з Ірландією.

Українські Національні Новини

Новини Світу