u-parye-ne-karatimut-goncharenka-za-prapor-ukrayini

У ПАРЄ не каратимуть Гончаренка за виступ з простріленим прапором України

 • 20741 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи вирішив закрити справу, розпочату навесні через нібито порушення правил ПАРЄ з боку члена української парламентської делегації Олексія Гончаренка. Про це повідомив сам Гончаренко та голова делегації Марія Мезенцева у вівторок, 22 червня, передає УНН.

Цитата:

"Регламентний комітет ПАРЄ завершив розгляд справи по нашому колезі Олексію Гончаренко щодо ситуації, яка мала місце в квітні під час його виступу. Питання закрите! Жодних додаткових санкцій не буде примінятися. Вважаю це спільною перемогою нашої делегації", - написала у Telegram-каналі Мезенцева.

Деталі

Сам Гончаренко нагадав, що йдеться про інцидент на весняній сесії ПАРЄ, коли щодо нього відкрили справу у ПАРЄ за другою скаргою, "яка стосувалася українського прапора і питання "Путін — вбивця?" до пані Меркель". Додамо, у першому з інцидентів члену української делегації не дали договорити та ледь не вигнали через прострілений прапор.

"Ці дві ситуації сталися на весняній сесії. Під час свого виступу я продемонстрував національний прапор України, прострілений російськими кулями на Донбасі. Після чого президент Демс перервав мене і пригрозив лишити слова. Друга ситуація ― під час свого запитання канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, я назвав Путіна вбивцею. На що президент Демс також відреагував зауваженням. Обидві ці дії не заборонені жодними правилами ПАРЄ. На жаль, санкції по скарзі Толстого за образу його та Путіна залишаються в дії, на цій сесії у мене не буде слова..." - написав він у Telegram-каналі.

Доповнення

Літня сесія ПАРЄ розпочалася у Стразбурзі 21 червня. У середу, 23 червня, вранці заплановано дебати щодо Білорусі. 23 червня ввечері - розгляд та затвердження доповіді "Ситуація кримських татар".

Що стосується інших питань, то, окрім рішення регламентного комітету, також засідав юридичний комітет ПАРЄ і, як повідомив раніше сьогодні нардеп Гончаренко, надав мандат французькому парламентарю Жаку Меру для поїздки в Росію для вивчення ситуації навколо Олексія Навального і зустрічі з ним.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У США розкрили схему контрабанди оптичних приладів у Росію

     • 25886 переглядiв

    Вакцинованих від COVID-19 в Україні за добу менше ніж 10 тисяч

     • 14530 переглядiв

    Спека до 34° і майже без дощів: прогноз погоди на сьогодні

     • 16290 переглядiв