u-parye-pidpisali-deklaratsiyu-pro-nezgodu-z-rishennyam-pro-povernennya-delegatsiyi-rf

У ПАРЄ підписали декларацію про незгоду з рішенням про повернення делегації РФ

 • 21840 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Делегації різних країн у Парламентській асамблеї Ради Європи підписали декларацію про незгоду з рішенням щодо підтвердження повноважень російської делегації в ПАРЄ. Про це повідомила голова української делегації у ПАРЄ Єлизавета Ясько на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Українська делегація в ПАРЄ та наші друзі з країн Балтік + та представники делегацій Великої Британії, Грузії, Ісландії, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, Словаччини та Швеції підписали декларацію про свою незгоду з рішенням про підтвердження повноважень російської делегації в ПАРЄ та вимогу виконання резолюцій, які були прийняті в попередніх роках щодо агресії РФ та ситуації з правами людини всередині Росії", - пише вона.

Ясько зазначає, що підписи поставили делегати з усіх чотирьох найбільших політичних груп ПАРЄ.

"Важливо є те, що підписи поставили делегати з усіх чотирьох найбільших політичних груп ПАРЄ – Європейської народної партії, Соціалістів, Лібералів, Консерваторів. Це означає, що у Європі є відповідальні політики з усіх політичних таборів, які усвідомлюють кризу Ради Європи, і вважають, що "діалог" (насправді "прощення") Росії – це не шлях до миру та демократії, а потурання її агресивним забаганкам. Ми не самі і будемо боротися за Україну та принципи демократії і прав люди в ПАРЄ", - додає вона.

Нагадаємо, більшість депутатів ПАРЄ підтримали резолюцію, яка дозволяє російській делегації залишитись в Парламентській асамблеї.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи підтримала додаткову санкційну процедуру. Проте її механізм виписаний так, що реалізувати санкції щодо держав, які серйозно порушили принципи Ради Європи, практично неможливо.

Українські Національні Новини

Новини Світу