u-parye-pidtrimali-initsiativu-pro-stvorennya-spetsialnoyi-grupi-z-pitan-bilorusi

У ПАРЄ підтримали ініціативу про створення спеціальної групи з питань Білорусі

 • 14907 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. У Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) підтримали ініціативу створити спеціальну групу з питань Білорусі та ввести нову хвилю санкцій проти президента Олександра Лукашенка. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат, член української парламентської делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко, передає УНН.

Цитата:

"Сьогодні я звернувся до голови Комітету міністрів в ПАРЄ, федерального міністра закордонних справ Німеччини Хайко Мааса і запропонував створити спеціальну робочу групу, яка об'єднає представників Ради Європи та опозиції Білорусі в боротьбі з режимом Лукашенка в Страсбурзькому форматі. Він підтримав цю ідею. Під час головування Німеччини в Комітеті міністрів їхня команда обіцяє вести роботу щодо посилення санкцій проти режиму Лукашенка", - написав Гончаренко.

Доповнення

У Комітеті Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з правових питань та прав людини заявили, що не визнають результати президентських виборів в Білорусі.

У Білорусі 9 серпня Олександра Лукашенка визнали переможцем спірних президентських виборів, після чого почалися протести. Лукашенко, який перебуває при владі з 1994 року, був офіційно оголошений ЦВК країни переможцем на виборах, набравши понад 80 відсотків голосів. Цей результат опозиція і багато білорусів назвали сфальсифікованим.

Нагадаємо, прессекретар зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано заявив, що санкції, введені Євросоюзом щодо Білорусі, поки не дали ніякого ефекту, оскільки на те, щоб їх результат став помітним, необхідно більше часу.

Українські Національні Новини

Політика