u-parye-pidtrimali-popravku-pro-viyskovopolonenikh-moryakiv

У ПАРЄ підтримали поправку про військовополонених моряків

 • 16456 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Всі українські поправки до проекту резолюції щодо ситуації в Азовському морі та Керченській протоці були підтримані в політичному комітеті Парламентської Асамблеї Ради Європи, щодо статусу захоплених РФ моряків як військовополонених у резолюції буде формулювання, що вони підпадають під визначення Женевської конвенції. Про це заявила член постійної української делегації у ПАРЄ, перший заступник голови ВР Ірина Геращенко у Facebоok, передає УНН.

"Всі українські поправки в політичному комітеті були підтримані. По ключовій - статусу моряків як військовополонених - в резолюції буде формулювання, що вони підпадають під визначення Женевської конвенції. Яка визначає статус саме військовополонених", - наголосила перший віце-спікер.

Вона нагадала, що сьогодні в ПАРЄ проходить обговорення резолюції.

"Той випадок, коли вся українська делегація дисципліновано записалася на дебати по українським морякам", - вказала Геращенко.

Як раніше заявляла Геращенко, українська делегація у ПАРЄ билась за те, аби у резолюції щодо Азовського моря було закріплено правдивий статус захоплених росіянами у районі Керченської протоки українських моряків - військовополонені.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК виявило порушення в декларації нардепа-багатія

     • 27650 переглядiв

    Негода вплинула на доставку біометричних паспортів

     • 8246 переглядiв

    Трамп відклав щорічну промову через "шатдаун"

     • 7632 переглядiв

    Повінь в Індонезії забрала життя 26 осіб

     • 7946 переглядiв

    Янукович переніс операцію – адвокат

     • 7352 переглядiв

    У Києві від грипу померло семеро людей

     • 16604 переглядiв