u-parye-zasteregli-vid-zagrozi-vaktsinnogo-natsionalizmu-cherez-covid-19

У ПАРЄ застерегли від загрози “вакцинного націоналізму” через COVID-19

 • 21005 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій виклала низку рекомендацій для справедливого розгортання вакцинації проти COVID-19, щоб уникнути "вакцинного націоналізму". Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ПАРЄ.

Цитата

“ПАРЄ затвердила широкомасштабну резолюцію, в якій вміщена низка етичних, правових та практичних рекомендацій щодо безпечного та справедливого розгортання вакцин проти COVID-19 у всьому світі, уникаючи “вакцинного націоналізму” та заохочуючи їх запровадження в умовах "вакцинної невпевненості", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що вакцини від COVID-19 повинні бути "глобальним суспільним благом”, а імунізація має бути доступною кожному та скрізь.

Деталі

У ПАРЄ зазначили, що всі країни повинні спершу мати можливість вакцинувати своїх медичних працівників та вразливі групи перед тим, як вакцини розподілять серед осіб, що не належать до груп ризику.

За словами генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедроса Гебрейесуса, 75% доз вакцин, що були поставлені у світі до цього часу, були розподілені лише в десяти країнах.

Додамо

Раніше у ВООЗ вже зазначали, що перспективи рівного доступу до вакцин від COVID-19 опинилися під загрозою.

Також в організації виступили проти вакцинації спортсменів поза чергою.

Україна досі не отримала вакцину від COVID-19, однак до кінця січня очікуються перші 200 тис. доз.

Українські Національні Новини

Здоров'я