u-pekini-vvazhayut-scho-ssha-i-knr-perebuvayut-na-mezhi-novoyi-kholodnoyi-viyni

У Пекіні вважають, що США і КНР перебувають на межі нової "холодної війни"

 • 22271 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. У Китайській народній республіці заявили, що низка політичних сил у Сполучених Штатах Америки спеціально йдуть на конфронтацію з ними, провокуючи початок "холодної війни". Про це повідомляє УНН із посиланням на Twitter-акаунт МЗС КНР.

"Деякі політичні сили у США беруть у заручники китайсько-американські відносини і підштовхують наші дві країни до меж нової "холодної війни", - пишуть у МЗС КНР.

Водночас, не зазначається, які саме "політичні сили" маються на увазі.

Напруженість між США і КНР зростає після звинувачень у приховуванні інформації про зародження пандемії, які висунув проти Пекіна президент США Дональд Трамп. У травні в Сенат Конгресу США був внесений законопроект, що дозволяє Трампу ввести санкції проти Пекіна за відмову у співпраці при з’ясуванні причин виникнення пандемії COVID-19.

Нагадаємо, що раніше президент США Дональд Трамп допустив, що Сполучені Штати можуть повністю припинити відносини з КНР через її роль у початку пандемії коронавірусу.

China has no intention to change, still less replace, the US. It's time for the US to give up its wishful thinking of changing China or stopping the 1.4 billion Chinese people's historical march toward modernization.

— Spokesperson发言人办公室 (@MFA_China) May 24, 2020

Українські Національні Новини

Новини Світу