u-pentagoni-pidtverdili-vibukh-ta-seryozni-ushkodzhennya-na-moskvi

У Пентагоні підтвердили вибух та "серйозні ушкодження" на "москві"

 • 205181 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Прессекретар Пентагону Джон Кірбі повідомив CNN, що на російському військовому крейсері "москва" стався "вибух". За його словами, Сполучені Штати не можуть на даний момент сказати, чи потрапила в корабель ракета, пише УНН.

Цитата

"Ми не зовсім впевнені, що тут сталося. За нашими оцінками, стався вибух - принаймні, один вибух на цьому крейсері - досить сильний, який завдав кораблю значних пошкоджень", - сказав Кірбі.

Деталі

Прессекретар Пентагону заявив, що пошкоджений російський військовий корабель ймовірно знаходиться на плаву і "самостійно рухається через Чорне море".

"Ми оцінюємо, що корабель здатний йти своїм шляхом, і він це робить; він прямує, тепер ми думаємо, на схід. Ми думаємо, що його, ймовірно, поставлять в Севастополі на ремонт, але ми не знаємо, чим саме це викликано", — додав Кірбі.

Він сказав, що корабель працював з кількома іншими російськими суднами приблизно в 60 милях (близько 96 кілометрів) на південь від Одеси.

Тим часом радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван заявив у четвер, що крейсер був сильно пошкоджений в середу або в результаті "некомпетентності", або в результаті успішної атаки українців.

"Ми зв'язалися з українцями за ніч, які сказали, що вони завдали удару по кораблю протикорабельними ракетами, — сказав Салліван. - На даний момент у нас немає можливості незалежно перевірити це, але, безумовно, те, як це розгорнулося, є великим ударом для росії".

"Це їх флагман "москва", і тепер вони змушені визнати, що він сильно пошкоджений. І їм довелося як би вибирати між двома історіями. Одна історія в тому, що це була просто некомпетентність, а інша в тому, що на них напали. І жодна з них не є особливо хорошим результатом для них", - додав він.

Контекст

13 квітня голова Одеської ОВА Максим Марченко повідомив, що ракетний крейсер "москва" пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний. За його словами, ракети "Нептун", які стоять на сторожі Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозні пошкодження.

Інформацію про те що "москва" горить, підтвердили і в міноборони росії. Як повідомили, корабель серйозно пошкоджений, екіпаж покинув судно.

За словами представника Одеської ОВА, крейсер буде небоєздатним щонайменше рік.

Вранці в четвер в ОК "Південь" повідомили, що крейсер "москва" перекинувся і почав тонути після того, як ЗСУ вдарили по ньому ракетами.

Українські Національні Новини

Новини Світу