u-pentagoni-zayavili-scho-nova-strategiya-pro-ne-oznachaye-vstupu-ssha-v-gonku-ozbroyen

У Пентагоні заявили, що нова стратегія ПРО не означає вступу США в гонку озброєнь

 • 9702 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Нова Стратегія подальшого розвитку американської системи протиракетної оборони (ПРО) не повинна трактуватися як вступ США в чергову гонку озброєнь, оскільки вона носить виключно оборонний характер. З таким твердженням виступив у четвер заступник глави Пентагону з політичних питань Джон Руд на брифінгу для журналістів. Про це повідомляє УНН із посиланням на ТАСС.

"Ми однозначно не згодні з такою характеристикою", - сказав він, коментуючи слова експертів, які заявили про те, що США по суті вступають в гонку озброєнь.

"Я б хотів звернути вашу увагу на слово "оборона" в назві стратегії. Я думаю, що створення систем, які зможуть збивати ракети, запущені в нашу сторону, невірно називати провокаційним дією, не думаю, що це вірна трактування", - стверджував Руд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє осіб вже відмовилися від пропозиції Трампа очолити Пентагон

Раніше експерти американської Асоціації з контролю над озброєннями назвали нову стратегію ПРО США занадто затратною і здатної підірвати стратегічну стабільність у світі, загостривши відносини Вашингтона з Москвою і Пекіном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп назвав причину своїх розбіжностей із екс-міністром оборони Меттісом

Президент США Дональд Трамп в четвер представив нову Стратегію подальшого розвитку американської системи ПРО, заявивши, що вона повинна бути в змозі перехопити будь-яку випущену по Сполученим Штатам ракету, в тому числі крилату або гіперзвукову. У поширеному Пентагоном 108-сторінковому документі неодноразово наголошується, що Сполучені Штати відтепер не будуть визнавати ніяких обмежень на розробку і розгортання своїх коштів ПРО, а також ставиться завдання вивести в космос засоби виявлення, а потенційно - і перехоплювачі.

Українські Національні Новини

Політика