u-pentagoni-zayavili-scho-ssha-ne-prichetni-do-vitokiv-gazu-na-pivnichnikh-potokakh

У Пентагоні заявили, що США не причетні до витоків газу на "Північних потоках"

 • 176649 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Військовий чиновник Сполучених Штатів заявив, що країна не має жодної причетності до витоків газу на "Північних потоках". Про це повідомляє УНН, посилаючись на Reuters.

Деталі

Посадовець заявив, що попри занепокоєння союзників США щодо того, що розриви газопроводів "Північний потік - 1" та "Північний потік - 2" були навмисними діями, Вашингтон переконаний, що ще надто рано робити висновок про диверсію.

"Суд присяжних ще не виніс вердикт. Багато з наших партнерів, я вважаю, визначили або вважають, що це саботаж... Я не на тій посаді, де можу сказати вам, що це так чи інакше", - повідомив журналістам чиновник на умовах анонімності.

На запитання, чи можна виключити будь-яку причетність США до розривів, він сказав: "Ми абсолютно не причетні".

Посадовець також зазначив, що Пентагон може використати підводний військовий потенціал для допомоги у розслідуванні витоків, але його "не просили надати таку підтримку".

Раніше міністр оборони США Ллойд Остін у розмові зі своїм датським колегою запропонував допомогу у зв'язку з витоком газопроводу.

Що було раніше

27 вересня Швеція повідомила про два витоки у трубопроводі "Північний потік-1". У Данії, на південний схід від острова Борнхольм у Балтійському морі, стався витік у "Північному потоці-2".

Сьогодні, 29 вересня, берегова охорона Швеції заявила про четвертий витік газу.

Через пошкодження трубопроводу росія зупинила постачання газу до Європи.

У НАТО витоки на газопроводах "Північного потоку" назвали актами саботажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труби газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" можуть бути пошкоджені назавжди

Українські Національні Новини

Новини Світу