u-period-novorichnikh-svyat-u-kiyevi-zafiksovano-ponad-700-zvernen-cherez-domashnye-nasillya

У період новорічних свят у Києві зафіксовано понад 700 звернень через домашнє насилля

 • 17836 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. У Києві в період новорічних свят було зафіксовано понад 700 звернень стосовно домашнього насильства. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу КМДА.

"Із початку року в Києві зафіксовано 743 звернення стосовно домашнього насильства. Зокрема, до поліції надійшло 629 звернень", - йдеться в повідомленні.

За словами заступниці голови КМДА Марини Хонди, за перші 10 днів нового року, на муніципальну гарячу лінію "15-00" звернулося 114 осіб стосовно домашнього насильства.

"Із них 84 жінки і 30 чоловіків. Також 4 жінки, з яких найстаршій 82 роки, та 4 дитини, з яких найменшій – 3 роки, опинилися в кризових ситуаціях та потребували тимчасового притулку в "кризових кімнатах". Показники, звісно, не з позитивних, але в цілому, можна констатувати, що сплеску насильства за цей час в місті не сталося", – зазначила Хонда.

Крім того, заступниця голови КМДА нагадала, що постраждалі від домашнього насильства можуть звернутися телефоном на муніципальну гарячу лінію "15-00" або особисто до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству. Працівники центру нададуть усю необхідну інформацію та допомогу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві втричі зросла кількість звернень через домашнє насилля.

Як повідомлялося, мешканця Києва засудили до 2 роки 2 місяців позбавлення волі за систематичне психологічне насильство у сім’ї проти мачухи.

Українські Національні Новини

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    Нардепів оштрафували на понад 30 млн грн через прогули

     • 16386 переглядiв

    На пробне ЗНО вже зареєструвались понад 13 тис. осіб

     • 13648 переглядiв

    Папа Римський розширив права жінок у Католицькій церкві

     • 18046 переглядiв