u-pershomu-divizioni-chempionatu-ukrayini-z-futbolu-bude-grati-nova-zhinocha-komanda

У Першому дивізіоні Чемпіонату України з футболу буде грати нова жіноча команда

 • 13696 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. У Чернігові створили жіночу футбольну команду "Юність-ШВСМ", яка цьогоріч дебютуватиме у 1-й лізі Чемпіонату України. Про це Суспільному повідомив директор департаменту сімї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Андрій Кужель, передає УНН з посиланням на Суспільне.

За словами директора департаменту сімї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Андрія Кужеля, після "Легенди" "обличчям" жіночого футболу в області стала "Єдність-ШВСМ" з Плисок, яка фінансувалась приватним інвестором.

Проте через пандемію коронавірусу співпраця з цією командою закінчилась.

"В області сильні традиції жіночого футболу, тому було прийняте спільне рішення з Президентом обласної асоціації футболу Геннадієм Прокоповичем та нашого Департаменту — створити нову жіночу футбольну команду", - каже Андрій Кужель.

Він також додав, що перед командою поставили завдання за рік вийти до вищої ліги.

Нагадаємо, днями український клуб "Мрія-2006" з тріумфом переміг у Кубку європейських чемпіонів з пляжного футболу серед жіночих команд.

Також нагадаємо, у березні виконком Української асоціації футболу затвердив стратегію розвитку жіночого футболу на 2020-2024 роки. Відповідно до неї, всі клуби УПЛ і Першої ліги зобов'язані мати жіночу команду.

Українські Національні Новини

Суспільство