u-peterburzi-zatrimali-estonskogo-konsula-u-fsb-kazhut-diplomat-otrimav-sekretnu-informatsiyu

У Петербурзі затримали естонського консула. У ФСБ кажуть, дипломат отримав секретну інформацію

 • 18490 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Співробітники ФСБ Росії на гарячому затримали консула Естонії в Санкт-Петербурзі під час отримання ним матеріалів закритого характеру від росіянина. Про це у вівторок повідомили ТАСС в Центрі громадських зв'язків ФСБ, передає УНН.

Цитата

"Федеральною службою безпеки в Санкт-Петербурзі затриманий на місці злочину при отриманні від російського громадянина матеріалів закритого характеру естонський дипломат - консул Генерального консульства Естонської Республіки в Санкт-Петербурзі Март Лятте", - повідомили в ФСБ.

Деталі

У спецслужбі РФ наголосили, що "дана діяльність несумісна зі статусом дипломатичного працівника і має явний ворожий характер по відношенню до Російської Федерації". До іноземного дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права, додали в ЦГЗ.

Відповідно до міжнародних норм, дипломати володіють недоторканністю в країні, в якій вони працюють, але їх можна позбавити права перебування в разі порушення закону або ворожих дій. Як випливає з Віденської конвенції, держава перебування може в будь-який час повідомити акредитовану державу, що глава представництва або іншого дипломатичний працівник є персоною нон грата і його перебування в країні неприйнятне.

Всього в Генеральному консульстві Естонії в Санкт-Петербурзі служать шість консулів, включаючи Лятте.

Українські Національні Новини

Новини Світу