u-pfizer-vvazhayut-scho-busterni-scheplennya-mozhe-dovestisya-robiti-nayblizhchi-kilka-rokiv

У Pfizer вважають, що бустерні щеплення може довестися робити найближчі кілька років

 • 30706 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. У фармацевтичній компанії Pfizer заявили, що людям, ймовірно, знадобляться бустерні щеплення від коронавірусу "у найближчі кілька років". Про це телеканалу Sky News в середу сказав регіональний менеджер фармацевтичної фірми у Великій Британії Бен Осборн, пише УНН.

Цитата:

На запитання, як довго людям потрібні будуть бустерні щеплення, він сказав: "Я думаю, що важко сказати, скільки років, тому що ніхто з нас не може передбачити, як вірус буде розвиватися з плином часу".

"Я думаю, що наука і дані зараз показують нам, що нам, ймовірно, знадобиться деякий рівень додаткової вакцинації нашого дорослого населення ще протягом низки років", - зазначив Осборн.

Деталі

Осборн також вважає, що бустерні щеплення всім дорослим - це найважливіше, що можна зробити для боротьби з варіантом Omicron прямо зараз.

Він сказав, що Pfizer готова розробити нову вакцину, якщо буде потрібно, і зможе виробляти її "у великих масштабах".

"Ми всі чекаємо більше даних, не тільки від Pfizer і BioNTech, але і від урядів і систем охорони здоров'я по всьому світу", - сказав він.

Він додав, що компанія намагається зрозуміти "рівень передачі, який дає цей новий варіант, і чи зможе він перевершити Delta тут, у Великій Британії", його вплив на госпіталізацію і смертність, і як на нього впливає вакцина. За його словами, більше даних про ці фактори буде доступно в найближчі тижні.

Доповнення

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Новий штам вже був виявлений, зокрема, у декількох європейських країнах і країнах Азії, Північної Америки, у Японії та Австралії. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Українські Національні Новини

Здоров'я