u-pitanni-vaktsinatsiyi-derzhava-povinna-shukati-vigodu-dlya-gromadyan-golubovska

У питанні вакцинації держава повинна шукати вигоду для громадян - Голубовська

 • 13586 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. У боротьбі з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19 держава повинна шукати вигоду для своїх громадян, а тому найкращим виходом із ситуації був би випуск власних вакцин або ж надання виробничих потужностей компаніям на окремих умовах. Про це в ефірі програми "Народ проти з Наташею Влащенко" заявила заслужений лікар України, головний інфекціоніст України Ольга Голубовська, передає УНН.

"У питаннях вакцини дуже багато політики. А я завжди думаю про те, щоб це було більше державна політика. Кожна держава повинна виходити зі своїх вигод. Не геополітичних якихось, а вигоди для своїх громадян. Я прихильник того, щоб ми випускали свої вакцини. Або ж надавали свої виробничі потужності для виробництва тих вакцин, які нам дозволять тут виробляти, але щоб вони були наші", - заявила заслужений лікар України.

Відзначимо, раніше професор і доктор медичних наук Михайло Фаворов заявив, що для старту клінічної фази випробувань української вакцини на людях необхідно налагодити виробництво 100 тисяч доз вакцинного препарату. Тому без фінансування дорогої третьої фази клінічних випробувань проект поки перебуває на паузі.

Українські Національні Новини

Політика