u-pivnichnii-makedonii-startuvaly-prezydentski-vybory

У Північній Македонії стартували президентські вибори

 • 15508 переглядiв

У Північній Македонії розпочалися президентські вибори, в яких беруть участь сім кандидатів. Очікується, що у першому турі жоден із кандидатів не подолає 50-відсотковий поріг, тож другий попередньо відбудеться 8 травня.

У середу, 24 квітня, у Північній Македонії стартував перший тур президентських виборів. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі 

Виборчі дільниці працюють з 7:00 до 19:00 за місцевим часом. За виборами спостерігають близько 320 міжнародних спостерігачів.

Зазначається, що на посаду глави держави балотуються семеро кандидатів. У виданні додають, що передвиборча кампанія була зосереджена на питаннях вступу до ЄС, верховенства права, боротьби з корупцією та зниження рівня бідності.

Як пише, АР, згідно з даними опитування  Центру політичних досліджень і комунікацій, Гордана Сіляновська-Давкова, яку підтримує опозиція, випереджає чинного президента Пендаровського на 3,6 процентного пункта.

Чинний президент балотується на другий п’ятирічний термін за підтримки правлячих соціал-демократів

Зеленський обговорив створення хабу для реабілітації військових з президентом Північної Македонії28.02.24, 21:11 • [views_0]

Серед інших кандидатів у президенти – професор права Биляна Ванковська, яка балотується від лівої партії "Левіца", і двоє представників етнічної албанської меншини: міністр закордонних справ Буяр Османі та Арбен Тараварі з опозиційної партії етнічних албанців.

Доповнення

У виданні додають, що другий тур голосування майже напевне відбудеться 8 травня — одночасно з парламентськими виборами. Очікується, що у першому турі жоден із кандидатів не подолає 50-відсотковий поріг, необхідний для абсолютної перемоги.

Нагадаємо

Президент України Зеленський та Прем'єр-міністр Північної Македонії Джафері підписали спільну декларацію на підтримку євроатлантичної інтеграції України та членства в НАТО.