u-pivnichniy-makedoniyi-proydut-masshtabni-viyskovi-navchannya

У Північній Македонії пройдуть масштабні військові навчання

 • 7349 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Військові навчання "Рішучий удар", на яких відпрацьовуватимуть взаємодію бойові підрозділи кількох країн, мають стати кроком до вступу Північної Македонії до НАТО. Про це повідомляє УНН з посиланням на уряд Північної Македонії.

"За пропозицією міністерства оборони, уряд Республіки Північна Македонія розглянув і взяв до відома інформацію про проведення військових навчань. Це найбільші військові навчання, що будь-коли організовувалися на території нашої країни, під час яких наочно і на практиці буде продемонстрована союзна підтримка членства Республіки Північна Македонія в НАТО", - йдеться в повідомленні.

У навчаннях візьмуть участь близько 2000 військовослужбовців Північної Македонії та стільки ж представників військового командування США в Європі, а також 400 одиниць різних видів військової техніки.

Свою участь у маневрах підтвердили Албанія, Болгарія, Литва і Чорногорія.

Навчання "Рішучий удар" спрямовані на досягнення оперативної сумісності військовослужбовців різних країн з метою подальшої участі в операціях під проводом НАТО. Вони пройдуть з 20 травня до 15 липня.

Нагадаємо, vіністр закордонних справ Македонії Олександр Димитров і генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг підписали угоду про вступ держави до альянсу. Пізніше всі представники 29 країн-членів НАТО так само підписали документ.

Українські Національні Новини

Новини Світу