u-plan-reformuvannya-oboronki-vklyuchili-perevirku-kerivnikiv-ukroboronpromu-na-poligrafi

У план реформування "оборонки" включили перевірку керівників "Укроборонпрому" на поліграфі

 • 8534 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Уряд розширив план реформування ОПК за рахунок введення перевірки корупційних ризиків керівного складу "Укроборонпрому", зокрема, на поліграфі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Урядовий портал.

Повідомляється, що Кабінет Міністрів України схвалив доопрацьований план реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення в частині запровадження додаткових заходів з перевірки наявності корупційних ризиків у діяльності керівництва державного концерну "Укроборонпром" та інших державних підприємств та акціонерних товариств, де частка держави перевищує 50%.

Йдеться, зокрема, про можливість використання спеціальних пристроїв – поліграфів – задля проведення таких перевірок.

Як зазначається в рішенні уряду, воно ухвалене на виконання Указу Президента України №79, що вводить в дію відповідне рішення Ради національної безпеки й оборони (РНБО).

План заходів передбачає також залучення фахівців країн-партнерів до роботи наглядової ради "Укроборонпрому", проведення огляду структури ОПК країни, проведення аудиту "Укроборонпрому" за участю міжнародних експертів тощо.

Нагадаємо, у справах щодо корупції навколо структур "Укроборонпрому" засуджені 77 осіб

Як повідомив заступник секретаря РНБО, повна реформа "Укроборонпрому" займе півроку.

Українські Національні Новини

Політика