u-politsiyi-nazvali-instrument-dlya-priskorennya-slidchikh-diy

У поліції назвали інструмент для прискорення слідчих дій

 • 18712 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Електронний документообіг дасть змогу проводити слідчі дії в більш короткі терміни. Про це заявив новий заступник голови Національної поліції - керівник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе, передає УНН з посиланням на пресслужбу Нацполіції.

"Електронний документообіг дасть змогу проводити слідчі дії в більш короткі терміни", - цитує пресслужба Цуцкірідзе.

Він наголосив на необхідності в найкоротший термін визначитися з структурою підрозділів дізнання, добором кадрів, їхнім навчанням. А також завершення внесення змін до відомчих нормативно-правових актів.

"Керівникам слідчих підрозділів вже зараз потрібно орієнтувати слідчих на розслідування тяжких і особливо тяжких злочинів. Також необхідно активізувати роботу зі створення системи електронного документообігу між слідчими, прокурорами – процесуальними керівниками та судами, а також операторами та провайдерами телекомунікацій", - наголосив заступник голови НПУ.

Цуцкірідзе зробив акцент на створенні умов ефективної роботи слідчих підрозділів та на тому, аби ініціювати внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України з урахуванням практики його застосування.

"Ці зміни дозволять збільшити самостійність слідчих, зокрема з обрання запобіжних заходів, які не передбачають обмеження волі. Також це спростить взаємовідносини з органами прокуратури та судами", - повідомив він.

Нагадаємо, напередодні Цуцкірідзе призначили новим заступником голови НПУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП