u-politsiyi-ozvuchili-tri-versiyi-napadu-na-deputata-kiyivradi-gusovskogo

У поліції озвучили три версії нападу на депутата Київради Гусовського

 • 13634 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Столична поліція розглядає три версії сьогоднішнього нападу на депутата Київради Сергія Гусовського. Про це під час виступу перед депутатами у сесійній залі Київради заявив начальник столичного ГУ НП Андрій Крищенко, передає кореспондент УНН.

"Було у нас подано три заявки на проведення мітингів біля Київської міської адміністрації. Поліція виділила достатню кількість поліцейських для правопорядку, зібралися люди. Приблизно о 10:00 годині люди облили зеленкою Гусовського, закидали яйцями, витягли на вулицю. Поліція втрутилася, 19 осіб було затримано, депутат був доставлений до лікарні, і у нас є довідка про отримані тілесні ушкодження… Це була спланована акція. Є три версії попередні, вони будуть корегуватися… Це – громадська діяльність, депутатська діяльність і, можливо, будемо розглядати політичну версію", - сказав Крищенко.

Він нагадав, що за фактом події поліція відкрила два кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (групове хуліганство) і ст. 342 (опір працівнику поліції). "Тому що у цій ситуації постраждав також працівник поліції", - зауважив Крищенко.

При цьому він не виключив, що після того, як поліція поспілкується з потерпілим, з’ясує ступінь тілесних ушкоджень, може бути додаткова кваліфікація події відповідно до положень Кримінального кодексу України, а саме - погроза насильством щодо державного діяча тощо.

Крищенко зазначив, що зараз проводяться слідчі дії, збираються докази, опитуються свідки. "Звертаюся до тих, у кого є відеоматеріали, хто був свідком подій, надати свідчення поліції, впізнати людей", - сказав очільник столичної поліції.

Також він пообіцяв призначити службову перевірку з приводу того, чому поліція не відразу зреагувала на перебіг подій.

У свою чергу Київський міський голова Віталій Кличко, звертаючись до Крищенка, сказав: "У мене прохання взяти на особистий контроль цю справу".

Як повідомляв УНН, 4 жовтня вранці під будівлею Київської міської ради облили зеленкою депутата Київради Сергія Гусовського. Через цей інцидент початок пленарного засідання Київради було перенесено.

Українські Національні Новини

Київ