u-politsiyi-prokomentuvali-rezultati-ekspertiz-u-spravi-diani-khrinenko

У поліції прокоментували результати експертиз у справі Діани Хріненко

 • 33371 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 25 липня. УНН. Поліція не розголошуватиме результати експертиз у справі неповнолітньої жительки Суботців Кіровоградської області Діани Хріненко, зниклої 24 серпня 2018 року, а підозрюваного у вбивстві дівчини розшукують. Про це повідомив заступник начальника слідчого управління ГУ НП в області Тарас Тарасенко на брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Стосовно результатів експертизи: ми нещодавно отримали їх. Проводилася не одна, а низка експертиз судових. І за результатами проведених експертиз ми зустрічалися з рідними потерпілої, і було вирішено питання, що у п’ятницю буде проведено похорон. Ми домовлялися виключно з моральних принципів не розголошувати результати, але, враховуючи, що на п’ятницю оголошено похорон саме Діани Хріненко, то самі прекрасно розуміємо, що було підтверджено цей факт.

На жаль, на даний час стверджувати про особу підозрюваного ми не можемо, проводиться низка розшукових заходів, створено слідчо-оперативну групу, яка займається виключно цим провадженням, щоденно проводяться слідчо-розшукові дії. У них є план і завдання", - прокоментував заступник начальника слідчого управління ГУ НП в області Тарас Тарасенко.

Він зазначив, що проводиться перевірка певних осіб, їх немало, які представляють інтерес для слідства.

"Вони перевіряються або підтверджується їхнє алібі, або факт того, що вони не причетні, з ними в подальшому продовжуємо працювати", - додав правоохоронець.

За його словами, минулого року на початку розшуків у поліції було двоє підозрюваних. Їх затримали. Один із них досі під вартою – він відбуває покарання за інший злочин. Інша особа – на волі. Чи мають ці особи причетність до вбивства Діани – таємниця слідства.

"На даний час немає достатньо підстав для повідомлення особі про підозру",- сказав правоохоронець.

Кримінальне провадження розслідується за ч.1 ст.115 ККУ (умисне вбивство). Покарання – до 15 років позбавлення волі.

У провадженні призначили понад 90 експертиз, з них 17 – на виконанні. Перед експертами, в тому числі, ставилося питання стосовно того, чи була дівчина зґвалтована. Результат – також таємниця слідства. Експертизи постійно призначають.

"Ми маємо три експертизи, які так чи інакше підтверджують, що це Діана Хріненко. Останню експертизу ми отримали минулого тижня", - зазначив Тарасенко.

Нагадаємо, 16-річна жителька Суботців Діана Хріненко близько дев’ятої вечора 24 серпня 2018 року пішла в центр села на святкування Дня Незалежності й не повернулася.

У березні у Знам’янському районі Кіровоградської області знайшли фрагменти одягу зниклої 17-річної Діани Хріненко та людський скелет. Його було знайдено в 12 км від села, де проживала Діана.

Після цього проводилася експертиза зразків людських останків, знайдених на полі.

Згодом у поліції повідомляли, що результати експертизи є, проте матір Діани попрохала не розголошувати їх. 

У п’ятницю, 26 липня, відбудеться прощання з Діаною.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП