u-politsiyi-rozpovili-v-yakikh-oblastyakh-u-den-tishi-stoyat-agitatsiyni-bilbordi

У поліції розповіли, в яких областях у "день тиші" стоять агітаційні білборди

 • 15314 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. У "день тиші", 20 квітня, більшість повідомлень про порушення виборчого законодавства стосувалася розміщення агітаційних плакатів та білбордів у десяти областях та місті Києві. Про це повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, передає УНН з посиланням на прес-службу НПУ.

Так, у "день тиші" поліція зареєструвала 97 повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. За словами Фацевича, найбільшу кількість заяв та повідомлень про порушення напередодні голосування у другому турі поліцейські зареєстрували у Дніпропетровській області, Києві, Донецькій та Миколаївській областях.

"Більшість повідомлень стосувалася розміщення агітаційних плакатів та білбордів. Такі факти зафіксовані у Києві, Миколаївській, Рівненській, Одеській, Київській, Львівській, Івано-Франківській, Донецькій, Волинській, Чернігівській та Тернопільській областях", - повідомили у прес-службі з посиланням на слова Фацевича.

Крім того, у Рівненській області до поліції надійшло повідомлення від голови виборчої дільниці. Він заявив, що виявив біля квартири за місцем проживання листа з погрозами.

Також у Полтаві перевіряється повідомлення про те, що невідомі особи роздають агітаційні листівки проти одного з кандидатів у президенти.

"За одним повідомленням відкрито кримінальне провадження. Складено п’ять адміністративних протоколів", – зазначив Фацевич.

Нагадаємо, в Україні сьогодні "день тиші" перед призначеним на 21 квітня другим туром виборів президента.

Починаючи з 00:00 20 квітня повністю заборонена передвиборна агітація, а комунальні служби повинні зняти раніше розклеєні в публічних місцях передвиборні агітаційні матеріали.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП