u-polschi-80-vchiteliv-mayut-namir-brati-uchast-u-masovomu-strayku

У Польщі 80% вчителів мають намір брати участь у масовому страйку

 • 9862 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. У Польщі 79,5% шкіл і дитячих садків мають намір брати участь в безстроковому страйку і вимагати підвищення зарплат. Про це повідомляє "Польське радіо", передає УНН.

Союз вчителів Польщі та Форум профспілок провели страйкові референдуми, на яких вчителям було поставлено питання: "Чи підтримуєте ви проведення страйку в школі з 8 квітня цього року в зв'язку з невиконанням вимоги про підвищення базової заробітної плати вчителів, працівників освіти, інших педагогічних працівників з 1 січня 2019 рік на 1000 злотих? " (близько 232 євро - ред.).

Дата заявленого протесту припадає на початок іспитів в школах - 10, 11, 12, 15, 16 і 17 квітня, а також 6 травня.

У Союзі вчителів Польщі заявили, що профспілкові діячі готові до переговорів з урядом про підвищення заробітної плати вчителів, які намічені на 1 квітня.

Також у Союзі зазначили, що якщо переговори з урядом не принесуть очікуваного ефекту, то 8 квітня педагоги почнуть безстроковий страйк.

З 2018 року уряд підвищує заробітну плату вчителів. Третє, останнє підвищення намічено на вересень 2019 року. До цього часу зарплата вчителів повинна збільшитися на 16%.

Як повідомляв УНН, в Кракові на п'ятий день голодування вчителів до них приєдналися колеги з Жешува і Ольштина.

Нагадаємо, польські вчителі вимагають підвищення зарплат, а також скасування низки змін у законі про освіту, що стосуються, зокрема, оцінки роботи вчителів.

Українські Національні Новини

Новини Світу