u-polschi-medikiv-vzyali-pid-karantin-cherez-patsiyenta-z-covid-19-yakiy-zabuv-skazati-pro-sina-z-italiyi

У Польщі медиків взяли під карантин через пацієнта з COVID-19, який "забув" сказати про сина з Італії

 • 21381 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Чоловік, інфікований коронавірусом у Люблінському воєводстві у Польщі, прибув до лікарні і не розкрив факт можливого контакту з людиною, яка повернулася з Італії. Як наслідок, більшість медичного персоналу закладу перебувають на карантині. Про це пише TVN 24, передає УНН.

У вівторок ввечері міністерство охорони здоров'я Польщі підтвердило перший випадок коронавірусної інфекції в Люблінському воєводстві і в цілому 22 - у Польщі. Пацієнт - чоловік від 50 до 60 років. Він перебуває в лікарні в Белжице.

"Літню людину з серйозними проблемами з диханням привезли в одну з лікарень повіту, і спочатку він не сказав, що його син перебуває на карантині, і сім'я, яка привела його, не сказала цього. Як наслідок, через десять або близько того годин більшість медперсоналу зараз перебуває на карантині. Виявилося, що у нього позитивний тест і він хворіє коронавірусом", - повідомив глава канцелярії прем'єр-міністра країни Міхал Дворчік.

"Це ознака якоїсь безтурботності. Ми всі повинні звертати увагу на такі питання з почуттям відповідальності", - підкреслив Дворчік.

Він закликав усіх змінити свої звички. "Ми всі повинні відчувати спільну відповідальність", - додав він.

Нагадаємо, Польща вводить санітарний контроль на кордоні з Україною.

Українські Національні Новини

Новини Світу