u-polschi-ne-viklyuchayut-neobkhidnosti-pidtrimki-yes-pri-chergoviy-khvili-bizhentsiv-z-ukrayini

У Польщі не виключають необхідності підтримки з боку ЄС при черговій хвилі біженців з України

 • 712025 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Речник "Права і справедливості" Радослав Фоґель заявив, що Польща може зіткнутися з новою хвилею біженців з України, тому потрібна фінансова підтримка Європейського Союзу, пише УНН з посиланням на "Польське радіо".

Деталі

Він наголосив, що це пов’язано з нещодавніми атаками росії на українську критичну інфраструктуру. Перспектива непростої зими може змусити частину громадян України покинути країну, вказав речник.

«Польща передбачила такий розвиток подій кілька місяців тому. Ми у постійному контакті із Єврокомісією. Тож є очевидним, що Польща розуміє ситуацію. Точкою порозуміння може бути обсяг, який Євросоюз виплачує Туреччині за кожного сирійського біженця», - зазначив Фоґель.

Доповнення

У жовтні завдяки грантовим угодам, підписаним МВС Польщі та адміністрації з Єврокомісією, Польща отримала загалом майже 700 мільйонів злотих на підтримку діяльності, пов’язаної з масовим припливом людей, які тікають від війни в Україні. Це перший транш, наданий Польщі. Міністерство внутрішніх справ та адміністрації вже подало заявку на додаткові кошти на суму понад 200 мільйонів злотих, пише видання.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    Експорт українського зерна у листопаді перевищив 3 млн тонн

     • 375210 переглядiв

    Справи Майдану: цього року повідомлено про підозру 27 особам

     • 310843 переглядiв

    Парламентська асамблея НАТО визнала росію державою-терористом

     • 648608 переглядiв

    Очільник ВООЗ у Європі приїхав до України

     • 574257 переглядiв