u-polschi-styaguvatimut-groshi-z-ukrayintsiv-yaki-prozhivayut-u-kolektivnikh-tsentrakh

У Польщі стягуватимуть гроші з українців, які проживають у колективних центрах

 • 398296 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. В Польщі планують стягувати гроші з працюючих українців, які приїхали до країни через збройну агресію рф, за проживання у колективних центрах. Ідею подав заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі Павел Шефернакер. Про це передає bydgoszcz.tvp.pl, пише УНН.

Деталі

Чиновник зазначив, що українці повинні відшкодовувати 50% витрат на проживання. Нововведення запрацює в середині листопада. Не платитимуть - пенсіонери та люди з інвалідністю.

За його словами, в колективних центрах проживає близько 80 тисяч біженців.

Цитата

«Багато біженців, які живуть у колективних приміщеннях, живуть там досить тривалий час. Витрати, пов'язані з питанням обслуговування, також зростають. Ми хочемо, щоб ті люди, які вже почали працювати, уже нормально функціонують у Польщі, брали участь у цих фондах на рівні щонайменше 50%», - сказав Шефернакер в ефірі Радіо Плюс. 

Відповідаючи на запитання, чи буде нова хвиля біженців через енергетичну ситуацію в Україні через російські ракетні обстріли, Шефернакер наголосив, що наразі такої загрози немає.

«Ми, як сусідня країна, повинні бути готові до того, що можуть бути різні ситуації, пов’язані і з ситуацією на фронті, і з агресією росії щодо України, і з нестачею сировини та тепла. Ми до цього готові», - додав він.

Доповнення 

Уповноважена федерального уряду з питань міграції Рім Алабалі-Радован закликала готуватися до нового потоку біженців з України. За її словами, наразі кількість новоприбулих українців продовжує скорочуватися до 150 на день, але «важка воєнна зима може це змінити».

Українські Національні Новини

Наші за кордоном