u-polschi-u-chetver-nastupna-zustrich-zi-straykuyuchimi-vchitelyami

У Польщі у четвер відбудеться наступна зустріч уряду зі страйкуючими вчителями

 • 7533 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Цього четверга знову відбудуться переговори уряду і вчителів щодо страйку. Про плани зустрічі представників уряду з учасниками протесту повідомив речник Форуму профспілок Ґжеґожа Сікора. Цю інформацію підтвердила Профспілка польських учителів. Про це повідомляє Польське радіо, передає УНН.

Так, повідомляється, що голова Канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчик також заявив про повернення до переговорів. За його словами, вони отримали запрошення голови Ради суспільного діалогу Дороти Ґардіяс на найближчий четвер, на 10:00 ранку. Має відбутися зустріч із президією Ради діалогу. Уряд відкритий на розмови.

Також, за словами Дворчика, з собою вони візьмуть угоду, яку вже підписала освітня "Солідарність", з надією, що інші профспілки приєднаються до цієї угоди

В угоді, яку пропонує уряд, передбачено, збільшення заробітної плати, яке вже відбувається й остаточно має досягти 16 відсотків. Протест учителів триває від 8 квітня, в ньому беруть участь передусім педагоги, пов’язані з Профспілкою польських учителів.

Нагадаємо, уряд і освітні профспілки Польщі так і не досягли згоди щодо зарплат.

Українські Національні Новини

Новини Світу