u-polschi-vidbudutsya-kinni-peregoni-pid-znakom-solidarnosti-z-ukrayinoyu

У Польщі відбудуться кінні перегони під знаком солідарності з Україною

 • 138048 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Сьогодні у Вроцлаві в Польщі відбудуться кінні перегони під знаком солідарності з Україною, а все для того, аби зібрати кошти для придбання автомобіля українським захисникам, повідомляє УНН. Таку ініціативу висунув Фонд "МХП-Громаді".

Цитата

"На запрошення польських волонтерів, ми, зокрема, зможемо взяти участь у ярмарку українського національного духу, де представимо вироби ручної роботи та сувенірну продукцію.

Але найважливіше те, що ми плануємо презентувати "МХП-Громаді" як відповідальний український благодійний фонд, який під час російсько-української війни активно допомагає армії та є надійною платформою для збору коштів на підтримку українців сьогодні", - повідомили в Фонді "МХП-Громаді".

Деталі

Готуючись до події, Фонд залучив багатьох охочих до підтримки українських захисників. Так, діти з Городищенського району на Черкащині виготовили синьо-жовті прикраси для волосся, співробітник ТОВ "НВФ "Урожай" Юрій Романча передав вироби з глини, ляльки-мотанки та символічних бойових гусей з крилатого спецназу. Також давні партнери Фонду "МХП-Громаді" виготовили за символічну плату дерев’яні сувеніри з антиросійською символікою, а майстриня з Рижанівки, що на Черкащині, передала новенькі солом’яні капелюхи.

Всі зібрані під час кінних перегонів кошти Фонд спрямує на придбання автомобіля для українських захисників, що буде служити у гарячих точках на півдні України.

Кожен охочий зможе підтримати Україну через добровільні пожертви. На заході звучатимуть українські пісні, виступатимуть українські бандуристи та лунатиме українська мова.

"Кінні перегони у Вроцлаві, що свідомо організовані під знаком підтримки українського народу, доводять, що Польща цілком солідарна з українцями у протидії російській агресії та є надійним партнером під час важких часів та випробувань в Україні", - наголосили в Фонді "МХП-Громаді".

До теми

Команда гуманітарного штабу, сформованого на базі ГО "Соціальний центр МХП" та Фонд "МХП-Громаді", за 68 днів війни передала українським військовим 15 автівок, серед яких - 4 Mitsubishi L200, Mitsubishi Pajero, легкові Chevrolet та ВАЗ 2104, а також автобус MAN та ГАЗ-66 та ще низка інших автівок підвищеної прохідності.

Українські Національні Новини

Суспільство