u-polschi-vidkrili-kiltseve-perekhrestya-imeni-generala-armiyi-unr-bezruchka

У Польщі відкрили кільцеве перехрестя імені генерала армії УНР Безручка

 • 110248 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук взяв участь у відкритті кільцевого перехрестя імені генерала Армії Української Народної Республіки Марка Безручка у місті Ольштин (Польща). Про це він повідомив на сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

«Відтепер українці та поляки матимуть ще одне місце, яка згуртовує нас у спільній перемозі. Разом з польськими друзями у місті Ольштин відкрили кільцеве перехрестя імені Генерала Армії Української Народної Республіки Марка Безручка. Це справді історична подія і я вдячний другу України Маршалу Сенату Республіки Польща Томашу Гродзькому за можливість бути присутнім в такий визначний день», - ідеться у повідомленні.

Деталі

За його словами, Марко Безручко - постать, яка об’єднує наші народи і нерозривно пов’язана з Варшавскою битвою - однією з найважливіших, переможних битв в історії Польщі та всієї Європи.

«Людина, яка у 1920 році боролась за вільну Польщу, за вільну Україну і вільну від більшовизму та комунізму Європу. І сьогоднішня подія - це ще один приклад того, як багато Україна та Польща можуть досягнути, коли вони разом», - заявив Стефанчук.

Доповнення 

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко прогнозує початок робіт з заміни радянського герба на тризуб на монументі "Батьківщина-Мати" на Печерських пагорбах столиці не раніше наступного літа.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    Ворожий обстріл Енергодара: серед поранених є працівники ЗАЕС

     • 108081 переглядiв