u-polschi-vidpovili-na-zvinuvachennya-ssha-schodo-polozhen-skandalnogo-zakonu

У Польщі відповіли на звинувачення США щодо положень скандального закону

 • 10204 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Внесені напередодні зміни в польському законодавстві не перешкоджають свободі слова, наукових досліджень чи стипендій, історичних дебатів чи художньої діяльності. Про це йдеться у відповіді міністерства закордонних справ Польщі на заяву держдепу США, передає УНН з посиланням на заяву прес-служби польського МЗС.

"У світлі заяви держдепартаменту США від 31 січня 2018 року… міністерство закордонних справ Польщі хотіло б зазначити, що прийняте законодавство не перешкоджає свободі слова, свободі наукових досліджень та стипендій, або свободі історичних дебатів чи художньої діяльності", - йдеться в заяві.

У МЗС зазначили, що головною метою законодавства є "боротьба з усіма формами заперечення та перекручування правди про Голокост, а також применшення відповідальності її фактичних винуватців".

"Незважаючи на різницю у думках щодо законопроекту, ми вважаємо, що нинішня законодавча робота, що проводиться в Польщі для розробки юридичних рішень, що захищають історичну правду, не вплине на стратегічне партнерство Польщі з Сполученими Штатами", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, у держдепі США відреагували на польський закон, зазначивши, що прийняті поправки можуть підірвати свободу слова в державі.

Українські Національні Новини

Новини Світу